Via Ferrata, klettersteig

Belépő a sziklafalak varázslatos világába

Hétvégi via ferrata túránk célpontja a pár napja megnyílt - Ausztria legújabb via ferrata útvonala a közeli Hohe Wandon, a Rax szomszédságában - Gebirgsvereinssteig klettersteig - via ferrata, mely látványos, technikás, kellően hosszú és csodálatos panorámával társul. A Hohe Wand Hubertus házhoz közel eső részén fekszik, a Wildenauer kletterstieg mellett, s május első napjaiban meg is nyitották a lelkes via ferrata túrázók számára.

Bővebben ...

Figyelem! Haidsteig (Rax-Preinerwand) lezárva!

Kedves via ferrátázók, klettersteigezők!

 

Még biztonságosabbá szeretnénk tenni a Raxban, a Preinerwandon futó Haidsteig via ferrata / klettersteig útvonalat, igazodva ezzel az út megnövekedett látogatottságához, ezért az utat 2013. május 13 és 2013. június 28 között le kell zárnunk!

Bővebben ...

Két látványos via ferratát hódíthatnak meg egyszerre a hegyek szerelmesei a Lienz (Ausztria) mellet található hatalmas szurdokban. Egy komplett szabadidőpark fogadja a kikapcsolódásra vágyó turistákat, s a csapat/család minden tagjának tartogat meglepetéseket. Az utazók legtöbb esetben csak áthaladnak Lienz festői városán, azonban érdemes itt megállni egy kis szusszanásra. Hangulatos vendéglő, hatalmas játszótér és egyéb érdekes látnivalók színesítik az amúgy is egyedi és monumentális hegy, a Dolomitok ezen részét. A klettersteigek megszállottjai kiélhetik ferde hajlamaikat, mert két igen komoly kihívást nyújtó utat tudhatnak magukénak.

Bővebben ...

A via ferrata "Sci Club 18" egy nagy kihívást jelentő túraút, amely közvetlenül a Cortina - Faloria felvonó alatt kúszik fel a meredek falra. Nehéz (D) és kitett mászást biztosít a klettersteigek megszállottjainak, azonban ezt igen látványos panorámával hálálja meg, Cortina d'Ampezzo völgyének egyedi és monumentális képe tárul elénk.

Bővebben ...

Hajnalok hajnalán két autóval indult kis csapatunk Magyarországról, majd a felkelő nap első sugarainál már Ausztria alpesi tájaiban gyönyörködhettünk. Célunk a sógorok egyik legnehezebb via ferrátájának a meghódítása, az Eisenerz (Hochschwab) mellett található Kaiserschild klettersteig.

Gyalogtúránk a Alpengasthof Gemeindealm Ramsau (Stájerország) vendégház parkolójából indult, ahol érkezésünkkor a túravezetők kiosztották a klettersteig-szetteket és a sisakokat, mindenki öltözködött – ki le, ki fel, majd (még) frissen, fiatalosan nekivágtunk a deres fűben az erőt próbáló menetelésnek a beszállásig.

Bővebben ...

Kalandra éhes csapatunk nem kis feladatot tűzött ki maga elé ezen a hétvégén - a Hochschwab via ferrátáinak meghódítását. A csoport nagy része kezdő ferrátázó, Akik klettersteigekről jórészt csak könyvekben olvastak. Az időjárás előrejelzés "meleget" (15 fok) jósolt, ezért ha már ilyen messzire eljöttünk, egy nagyvadat szerettünk volna levadászni.
Hamar megszületett a döntés, irány a Kaiser - Franz - Joseph klettersteig, ami Ausztria egyik legmagasabb szintkülönbséggel (860m) bíró ferrátája. Nehézsége "D", ami a nagyon nehéz kategóriába sorolandó. A teljes túraidőre 6-7 órát írtak a kalauzok, amiből a via ferrata csaknem 4 órás.

Bővebben ...

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>