Eseménynaptár 2020

2015 május 1. - A tatabányai via ferrata utak megnyitása

 
2015. Május 01. , Péntek,  8:00 -  5:00
Találatok : 1161  

3 új via ferrata út a Gerecsében...

A Gerecse a Duna és a Vértes között található, elsősorban márványbányáiról ismert hegységünk. Legérdekesebb része a Pisznice kőfejtő, szigorúan védett hely - csak előzetes engedéllyel látogatható -, de bőven találunk itt egyéb kitűnő túraútvonalt, csodálatos dunai panorámával.

A Gerecse lábánál fekvő Tatabánya bányászati múltjáról ismert. Fekvése miatt ideális kiindulópontja a Vértesbe és a Gerecsébe induló kirándulásoknak. A város leghíresebb, minden évben megrendezett szabadidős programja a Gerecse 50 tematikus túra, mely minden év áprilisában kalandorok ezreit csábítja erre a helyre. A Tatabányára ügyelő hatalmas Turul-szobor, a Szelim-barlang, valamint a Ranzinger Vince kilátó "kötelező" látnivaló az Által-ér völgyében utazóknak.

Tatabányai via ferrata túra


A újonnan épült három via ferrata út tovább növeli a város turisztikai vonzerejét. A leghosszabb (300m - C/D - HÉT VEZÉR út) szakasz változatosra sikerült, találhatunk benne gyaloglós és karizmos részeket, valamint számos kötélhidat. Az extrém pálya (KATA út) hosszabb a Cseszneki "E" résznél, vízszintesen és függőlegesen is igénybe veszi majd a bátor hódítók erőnlétét! A legrövidebb szakasz (TURUL út) kétféle variációval indul, de mindegyik hasonlóan megdolgoztatja mászóit...

 

Információk az eseményről:

A részletes túra információkért kattints ide >>>>