Eseménynaptár 2020

Hohe Wand via ferrata / klettersteig túra - Wildenauersteig és Gebirgsvereinssteig - Nem csak haladóknak

 
Kezdés 2014. November 15. , Szombat -  8:00
Befejezés 2014. November 16. , Vasárnap -  5:00
Találatok : 2229  

Hohe Wand Naturparkban tett látogatás egy igazi kalandprogram. Alsó-Ausztria déli részén, Wiener Neustadt közelében található (Soprontól félórára!). A 800 és 1.135 m közötti magasságban elterülő erdős fennsík egy jól kiépített úton egész éven át kényelmesen megközelíthető. A Hohe Wand számtalan kalandos és változatos látnivalót kínál a látogatóknak. Találhatunk több tucat via ferratát - klettersteiget, gyönyörű panorámával rendelkező túraösvényt, Skywalkot, vadasparkot, mormotalakot, játszóteret.

{phocagallery view=category|categoryid=28|imageid=0|limitstart=0|limitcount=20|pluginlink=0|imageordering=9|displayname=0}

Hétvégi kalandtúránk is ezeken a játszótereken fog zajlani, csak éppen a felnőtteknek szánt változatain. Meghódítjuk a Hohe Wand két legkalandosabb via ferrata - klettersteig útvonalát. A Wildenauersteig és Gebirgsvereinssteig egyaránt a közepesen nehéz / nehéz kategóriába  (C - D) sorolható "vasalt" út. Változatos terep jellemzi őket, kürtő, függőhíd, létra és egyéb kalandos elemek színesítik vonalvezetésüket, nem csekély kihívást tartogatva felfedezőinek.   

A Gebirgsvereinssteig klettersteig - via ferrata a Hohe Wand legújabb útjai közé tartozik, így aki már járt ezen a környéken, ez mindenképpen újdonsággal fog szolgálni számára. Hivatalos megnyitás 2013.05.01.-én.

 

Információk az eseményről:

     Az utazási információkhoz kattints ide >>

 

Részletes program:

Menetidő: Budapest - Tatabánya - Willendorf  3,5 - 4 óra

 

1. nap: Indulás Budapestről, 6 órakor. Érkezés után bemelegítésként megközelítjük a Wildenauersteig via ferrátát. A klettersteighez érkezvén, rövid oktatás következik, ahol megtudhattok egyet s mást a drótos utak kulisszatitkairól. A  ferratán végighaladván a fennsíkra felérve először meglátogatjuk a Hubertushaust, ahol egy kis sziesztázás keretében gyönyörködhetünk a csodálatos kilátásban. A további program szabadon választható, lehetőségünk van további via ferrata meghódítására, sziklamászás kipróbálására, várlátogatásra, stb. 2. nap: Egy órás kaptató után érkezünk a Gebirgsvereinssteig beszállásához. A fémkapcsokkal biztosított, izgalmas vonalvezetésű útvonal, több helyen kitett szakaszokkal emeli az adrenalinszintünket. Ismét felkeressük a Hubertus-menedék házat mászásunk végén. Innen megyünk a HTL-Steig felső szakaszához. Visszaereszkedünk autóinkhoz, majd felsétálunk a Skywalk-kilátóhoz. Innen erdei ösvényen ereszkedünk le a beszálláshoz, és a csupán vaskötéllel biztosított szakaszon már nekünk kell a lépést keresnünk a falon, a sziklarepedésekben, majd a függőleges részeken némi izomerő segítségével felhúzni, feltornázni magunkat. A fennsíkra felérve visszasétálunk az autókhoz. Budapestre késő este érkezünk.

 

 

Látnivalók a Hohe Wandon

A sziklába függőlegesen beépített "Skywalk" kilátóteraszról fenséges kilátás nyílik a mélybe. Aki a kövek világára kiváncsi, végig mehet sziklaösvényen, amely közvetlenül a Kohlröserlhaus mellett indul. Az út során egy barlangot is megnézhetünk. Ha pedig végigjárjuk az erdei tanösvényt, betekintést nyerhetünk a terület ökoszisztémájába és biológiájába.
A 24 m magas kilátótoronyból fantasztikus a kilátás. Tiszta időben a Fertő-tótól, a Buckligen Welten keresztül Semmeringen át, a Schneebergig és az Elő-Alpokig ellátni.

Gyerekprogram ajánló

A vadasparkban kőszáli kecskéket, szarvasokat, muflonokat, zergéket, dámvadakat, lámákat, pávákat, láthatunk természetes környezetükben. Az állatsimogatóban csüngőhasú malacok, törpekecskék, nyulak, pónilovak, szamár várják a gyerekeket. A vadaspark területéről kényelmes sétautak indulnak. A gyerekeknek a meseút ajánható, ahol feladatokat kell megoldani. A vadasparktól nem messze található a játszótér nagy fémcsúszdával, és Flying-Fox-al. A játszótér fölött igazi mormotalak aranyos mormotákkal a gyerekeknek pedig mormotajárat vár felfedezésre.

{phocagallery view=category|categoryid=28|imageid=0|limitstart=0|limitcount=10|pluginlink=0|imageordering=9|displayname=0}