Eseménynaptár 2020

Izgalmas magashegyi kalandtúra az Aosta-völgyben - Gran Paradiso (4061 m) és Monte Emilius (3559 m)

 
Kezdés 2014. Augusztus 11. , Hétfő -  8:00
Befejezés 2014. Augusztus 16. , Szombat -  5:00
Találatok : 2626  

Ezt az igazi alpesi túrát azoknak ajánljuk akik nem riadnak vissza, ha a szabad ég alatt kell éjszakázniuk, ha a teljes felszerelésüket magukkal kell cipelniük és azoknak akik szomjaznak a magasságra. Célpontunk az Aosta-völgy, ahol felejthetetlen hetet töltünk el Európa legmagasabb csúcsaival körülvéve. Túrázunk a felhők felett, gleccsereket szelünk át, s tengerszemek vízébe mártózunk.

{phocagallery view=category|categoryid=1|imageid=0|limitstart=0|limitcount=15|pluginlink=0|imageordering=9|displayname=0}

A régió csaknem teljes egészében hegyvidék, és területe tulajdonképpen egybeesik a Dora Baltea folyó völgyével, és annak Pó-síksággal való egyesüléséig tart. Itt találkozik egymással a Nyugati-és a Közép-Alpok. Legfontosabb hegycsúcsai a Gran Paradiso (4061 m, Piemonttal és Franciaországgal közös), a Monte Bianco (4810 m, Franciaországgal és Svájccal osztozik rajta), a Cervino (4478 m, svájccal közös), és a Monte Rosa (4633 m, Svájccal közös). Így elmondható, hogy a régiót Európa négy legmagasabb hegye öleli körül. Területének déli részét a Gran Paradiso Nemzeti Park foglalja el, amely számos kihalással veszélyeztetett fajoknak ad otthont.

A túra nehézsége: Közepesen nehéz túrára és mászásra kell számítani, kis távolságokkal ugyan, de jelentős szintemelkedéssel.

 

Információk az eseményről:

  Az utazási információkhoz kattints ide >>

 

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásinknak!

 

Részletes program:

Menetidő: Budapest - Aosta 1131 km (10-11 óra)

Napi program - 1.nap: Reggel 8 órakor találkozunk az Olaszországi Aosta városában. Az első túranap rögtön a kemény bemelegítésé, hiszen egy 1000m-es emelkedővel kezdődik. A jutalmat a lábunk alatt elterülő Aosta - völgy és a havas Mont Blanc látványa jelenti. Egy gerinc tetején folytatjuk túránkat ahonnan fenséges kilátás nyílik a körülöttünk elterülő 4000-ekre. Éjszakánkat a Bivacco Federigo-Zullo menedékházban töltjük, családi hangulatban. 2.nap: Második nap a kígyózó gerincen vezet tovább utunk, mely a Mont Emilius (D) via ferrátának ad otthont. Az elemeket leküzdve érkezünk a csúcsra (3559 m), ahol megkezdjük jól megérdemelt sziesztánkat. Miután megemésztettük a varázslatos panorámát, szikrázó vizű tengerszemek mellett folytatjuk túránkat kiindulási pontunk felé. 3.nap: Felkerekedünk járműveinkkel, és a közeli Courmayeur település felé vesszük az irányt. Hamarosan meg is érkezünk a Mont Blanc olaszországi lábához. Itt több túrautat is meghódítunk, s feltérképezzük a nagy "fehér hegy" csodálatos gleccsereit. 4.nap: Pont település felé orientálódunk, mely következő célpontunk a Gran Paradiso lábánál fekszik. Felkészülünk a csúcshódításra, majd letudván az aznapi 800 m-es szintet, megpihenünk a Rif. Vittorio Emanuel II vendégháznál. 5.nap: Kora reggeli (5 óra) indulásunk után, hamar elérjük a Gran Paradiso palástként elterülő gleccserét. Szinte a csúcsig jégen és havon haladunk tovább, s csak a "Madonna" előtti 50 m-en próbálhatjuk villogtathatjuk meg "sziklamászó tudásunkat". (4061 m) Csodálatos körpanoráma fogad minket, képeslapba illő jelenetekkel. Napunk hátralévő részében visszaereszkedünk a Rif. Vittorio Emanuel II vendégházig, ahol ismét egy éjszakát töltünk. 6.nap: Másnap reggel utoljára megcsodáljuk a lélegzetállító panorámát, s az ismert útvonalon visszatérünk a parkolóig. Honunk alá csapjuk gépjárműveinek, és túránk végcélja Aosta ódon települése felé vesszük az irányt. Rövid városnézés után, kipihenve, elindulunk haza Magyarország felé.

{phocagallery view=category|categoryid=43|imageid=0|limitstart=0|limitcount=40|pluginlink=0|imageordering=9|displayname=0}