Eseménynaptár 2020

Téli csatangolás a Badacsonyban

 
2014. Január 25. , Szombat,  8:00 -  5:00
Találatok : 1795  

Unatkozol télen otthon? Szívesen túráznál, de nincs kivel? Tarts velünk, mozgasd meg magad és közben gyönyörködj a téli kilátásban! Egy napos gyalogtúránk átlagos kondícióval is könnyen teljesíthető.

Téli túra Badacsonyban

A Badacsony a Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegye, a Balaton két öble közé ékelődve magasodik. A csaknem kerek hegy kerülete 11 km, legmagasabb pontjának tengerszint feletti magassága 437,4 m. Oldalát 280 méteres magasságig különféle laza üledékek borítják, e felett szürke bazaltsziklák és kőfolyások bukkannak elő az erdő sűrűjéből.

 

Információk az eseményről:

     Az utazási információkhoz kattints ide >>


 

Látnivalók a Badacsonyon:

Tervezett túraútvonal (14km, 650 m szint felfelé)

Badacsonytomaj - Klastrom kút - Kőkapu-Kisfaludy kilátó - Hertelendy kilátópont - Ranolder kereszt - Tördemici kilátóhely - Bújdosók lépcsője - Kőfejtő - Rózsakő - Kisfaludy-ház - Badacsonytomaj

(A túravezetők a túra útvonalát az időjárási körülményektől függően módosíthatják.)

>> További információkat a környékről itt találhatsz - www.badacsony.hu

 

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásinknak!

Menetidő autóval: Budapest - Tatabanya - Badacsony 3 óra / 210 km

Találkozó: Badacsonytomaj, 9 órakor a Tájház (Fő utca 10.) melletti parkolóban

 


Benedeczki Tamás - Benedeczki Éva