Két hetes tengeri kajak túra a mangrovék rejtelmes vidékén

Kalandozás Thaiföld varázslatos szigetvilágában

Tél közepén, mikor már torkig vagyunk a zord szelekkel, becsomagoljuk kajakjainkat, és egyedülálló felfedezőútra indulunk a napsütésben pompázó Thaiföld leghíresebb tengeri vidékeire. Az itt megbújó nemzeti park lakatlan szigeteit evezzük körbe, melyek álomszerű képet alkotnak az őket körülvevő érintetlen mangrove erdőkkel. Ahogy tőlünk megszokhattátok, a rejtett kincsekre összpontosítunk, felkutatjuk a legeldugottabb partokat, öblöket, miközben felejthetetlen élményekben részesülünk...

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

Mire számíts? 

  • napi kb. 15 km evezésre két személyes kajakokban
  • a szigetvilág varázslatos és eldugott kincseire
  • szép időre és magas hőmérsékletre
  • szabad ég alatt való bivakolásra, sátrazásra
  • varázslatos tájra, burjánzó növényzetre, egyedi sziklaalakzatokra
  • ha mindez nem riaszt el, akkor jó kondícióval viszonylag könnyen teljesíthető túrára


N
API PROGRAMTERV:

Kiindulópont: Phuket Nemzetközi Repülőtér

1. nap  Érkezés Phuket sziget repülőterére. Taxikat bérelünk, majd egy közeli szupermarketben feltöltjük készleteinket a következő napokra. Tovább haladva a kikötőhöz érünk, ahol előkészítjük hajóinkat, és elindulunk a mangrovéval borított parttól egy aprócska sziget irányába. Átérve a kisebb öböl túlpartjára elfoglaljuk első napi szállásunkat.

2. nap  Reggel kipihenten, időben indulva evezünk tovább, utunkon több hasonló mészkősziget között evezve elérjük aznapi halász falucskánkat, Samet Nangshe-t. A település kis boltjában kiegészíthetjük élelmiszer készletünket, ill. egy kiváló éttermében meleg vacsorát fogyaszthatunk. Thaiföld egyik legszebb kilátópontját is meglátogatjuk itt. Majd éjszakánkat egy közeli lakatlan szigeten töltjük. 

3. nap   Reggeli után, megpróbálunk betelni a felejthetetlen látvánnyal, majd újfent vízre szállunk. Nagyobb szigetek között haladva érjük el utunk egyik leghíresebb pontját, a James Bond szigetet. Sok turista látogatja e helyet, nem ok nélkül. Mi megpróbáljuk úgy megközelíteni, hogy a sziget csodáiból minél többet, az emberekből minél kevesebbet láthassunk. Nagyobb sziget mellett egy igazi gyöngyszem vár ránk, mangrovéval borított szigetek között rejtett átjáró magas hegyekkel körülvéve. Az éjjelt egy bűbájos kis vízre épült falucska közelében töltjük a csillagos ég alatt.

4. nap   A partok mentén evezve hatalmas erdőségek mellett dél felé haladunk tovább. A híres Panak sziget barlangjait látogatjuk meg. Az éjszakai sötétségbe burkoéózott barlangon átevezve egy csodás belső öbölbe jutunk ahol könnyen lehet majmok lesznek utitársaink. Innen tovább evezve egy újabb kis sziget ad otthont az éjszakánkhoz. .

5. nap  Egy újabb csodás reggel virrad ránk és összeszedve holmijainkat egy rövidebb evezés után a következő két napban új otthonunk egy nagyobb sziget lesz melyen kényelmes szállásunk adta lehetőségeket élvezzük majd. 

6. nap  Reggel hamar elszakadunk az ágytól, hogy robogókra pattanva fedezzük fel a szigetet. Körbejárjuk a főbb partokat, strandokat, hogy maximálisan kiélvezhessük a napsütést. Finomabbnál finomabb étel különlegességeket kóstolhatunk meg napunk során. A naplementét egy fantasztikus cölöpökre épült étterem teraszáról jeges shaket kortyolgatva csodáljuk meg. 

7. nap  A hajóinkat felpakolva a sziget túloldalára autózunk majd az ottani kikötőből indulva  a kis szigetekkel tűzdelt kékes zöld tenger vizét borzolva evezünk aznapi kincses szigetünk felé. A Hong sziget mesés homokos tengerpartján süttetve hasunkat és az itteni korallzátonyokat megcsodálva úszhatünk a szebbnél szebb halakkal. Ha már kellőképp feltöltöttük élményraktárunkat és a bendőnk sem üres már akkor elindulunk pár kilóméterre lévő érintetlennek tűnő kis szigetünk felé ahol az éjszakánkat töltjük. 

8. nap  Irány a nyílt víz! Hosszabb evezés következik mellyel Krabi felé vesszük az irányt. Szemünk előtt emelkedik a közeledő Sárkány-csúcs mely a környék legszebb kilátópontja. A parthoz érve fényűző villák mellet visz utunk majd ebédre megállunk egy fehérlő homokos parton ahol áldozunk a gasztronómia oltárán. Innen pár kilométert evezve el is érjük a szállásunkat ahol nem csak a helyi étterem kecsegtet íncsiklandó finomságokkal de maga a szállás is hangulatával rabul ejt. 

9. nap  Kisebb öböl partján haladunk végig, míg elérjük a híres Railey beech-et, a gyönyörű tájak szerelmeseinek kedvenc fürdőhelyét. Ismét erdővel borított félsziget körül evezünk be Krabi városába. Szállásunk elfoglalása után felfedezzük a nagyváros esti életét, kipróbálhatjuk a híres konyhákat.

10. nap  Egy kis reggeli bemelegítő evezéssel elérjük a kikötőnket ahonnan nagyobb hajóra váltunk. Célpontunk a híres Phi Phi sziget lesz melyet 2 órányi hajó úttal érünk el. Szállásunkat elfoglalva nekivágunk a sziget felfedezésének, szuvenírek vadászatának és pocakunk feltöltésének. Este ha bulihangulatra vágyunk a helyi strandok zenével , tűzes botokat dobáló helyiekkel és finom italokkal szolgálnak ki minket. 

11. nap  Elindulunk a Phi-Phi szigetek északi tájai felé. Meglátogatjukk a pár km-re fekvő Bamboo islandet, végül elérünk a mellette fekvő kicsiny szigetre, ahol csodás vörös korallzátonnyal körülvett parton snorkelezünk színpompás halak társaságában. Esténket visszaevezve Phi Phi sziget északi részén töltjük. 

12. nap  Ébredés után Visszaevezünk Phi Phi városkájába, összecsomagoljuk kajakjainkat, majd 2 órás hajózással érünk át délután Phuketre. Elfoglaljuk hotelünket a központban majd a Night Market nyüzsgő életébe csöppentjük magunkat ahol koncertek és minden helyi finomság megtalálható. 

13. nap  Utolsó napunkon teszünk egy kört a városban taxikkal és felfedezzük a fővárosban rejlő Big Buddhát és Wat Chalongot is, majd estefelé a reptérre indulunk, és búcsút veszünk az öböltől...

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2021. február 1. - február 13.

Részvételi költség vendégként:

60.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

46.000 Ft

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a túravezetés díját (képzett túravezetőkkel)
* a felfújható kajakok, tartozékok és evezők bérleti díját

A részvételi költség nem tartalmazza:

* a repülőjegyet - egyénileg I Amennyiben ránk bíznád a repjegyvásárlást, jelezd a regisztrációs lapon és kérd aktuális árajánlatunkat!
   
~ 160.000 - 210.000 Ft / fő
* a szállást (6 éj apartman), a hajójegyeket, az engedélyeket, a nemzeti park belépőket, Ko Yao Noi autós transzfer
    ~ 640 EUR / fő
* az étkezéseket, robogózást (OPCIONÁLIS) és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖZEPESEN NEHÉZ, NEHÉZ - A napi evezős etapok fárasztóak lehetnek azok számára, akik nem végeznek olyan aktivitást, ami a vállakat és a hátat erősíti, mozgatja. Ajánlott a túra előtt pár alkalommal elmenni úszni vagy evezni, az egyenletesebb teljesítményért. A túra minden egészséges ember számára teljesíthető, de fárasztó. Ha aktív életmódot élsz, nem érhet meglepetés. Napi túra időtartama 7-8 óra. Biztos úszástudás feltétlenül szükséges.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁSOK FAJTÁI: 

A legfontosabb a fürdőruha, de szükséged lesz még rövidnadrágra, pólóra, hosszú alsó-felső rétegre (hűvösebb idő esetén),  papucsra / vízicipőre, esőkabátra és törölközőre. Mivel igen meleg várható az év ezen időszakában, a napsütés ellen kell felkészülni alaposan. Kalap, hosszú ujjú vékony ruházat, egy kényelmes papucs, vagy könnyű szandál lehet hasznos. A naptej, napszemüveg szintén alapfelszereltség. Az éjszakák idejére könnyű szúnyogháló lehet hasznos. Ajánlott még a hátizsák, fejlámpa, vízálló tok telefonnak, iratok részére. A vízfogyasztásra különösen figyelni kell, ilyen időjárásnál minimum napi  3 liter folyadékkal számolni kell. 

Az evezés ideje alatt többször teszünk meg kisebb távolságokat a szigetvilágban a nyílt tengeren. Néhány alkalommal olyan területen járunk, ahol nem laknak emberek, így a lakatlan szigetek homokkal borított partjait használjuk szálláshelyként, ezért szükségünk lesz hálózsákra (nyári) vagy egy hálózsák bélésre, esetleg könnyű plédre, derékaljra (polifoam), sátorra és egyéb kempingező eszközökre. Ezekre az alkalmakra felkészülve általában két naponta élelmiszer boltokban vásároljuk be a szükséges útravalót.

Általunk biztosított felszerelés:
2 személyes felfújható kajakok, hozzájuk szükséges mentőmellény, evezők, melyeket a túra résztvevői szállítják a repülőjárattal a helyszínre és vissza.
 

 

Phuket

Phuket önmagában is a kirándulási és fakultatív program lehetőségek mesés tárháza. Ezek mellett a környékbeli számtalan lakott és lakatlan szigetek, mangrove erdők és dzsungelek is milliónyi élményt tartogatnak. Thaiföld 95 %-a buddhista. Országszerte és természetesen Phuketen is lépten-nyomon megtalálhatók a templomok és sárga ruhás szerzetesek. Különösen pirkadatkor látható a monk-ok vonulása az utak szélén és az őket guggolva váró helyiek kapcsolata.

MAKASE Phangnga Expedíció - 13 napos tengeri kajak kalandtúra Thaiföld paradicsomi szigetvilágában

Phuket, különösen a turisztikai területeken, lépten-nyomon éttermekbe és kifőzdékbe botlik a turista. Kifogyhatatlan finomságok a pultokon és étlapokon. A citromfű, curry, sült fokhagyma és sült banán illata kifejezetten jellemző, Phuketen, és egész Thaiföldön is. A gyümölcsök kínálata is elképesztő. Ha egy piacra vagy gyümölcsös standhoz téved a vendég, jó, ha ezek 10 százalékát felismeri. A kilencven százalék rendszerint ismeretlen a nyugati ember számára. 

MAKASE Phangnga Expedíció - 13 napos tengeri kajak kalandtúra Thaiföld paradicsomi szigetvilágában

A phuketi éjszakában, ami itt korán kezdődik, hiszen fél hét és hét óra között már este van, kigyulladnak a fények a vendéglők előtti jegespultok felett, ahol a tenger gyümölcsei csalogatják a vacsorázni vágyó utasokat. Ezeken a jeges pultokon a rájától a cápán keresztül a lobszter rák, garnéla, mengda és tengeri egyéb halak is megtalálhatók. Phuket joggal nyerte el a turista paradicsom címet, hiszen a kristály tiszta tenger, örök nyár, megszámlálhatatlan fakultatív program, felejthetetlen emlék marad a turisták számára.

MAKASE Phangnga Expedíció - 13 napos tengeri kajak kalandtúra Thaiföld paradicsomi szigetvilágában

Tudtad, hogy a "Phang nga" öbölben fekvő 51 sziget anyaga mészkő, melyek belsejében hatalmas barlangok képződtek? Ezek közül néhányba be is hajózhatunk kajakjainkkal. Sok film helyszínéül választották ezeket a sziklákat. Az első híres mozijelenetet az 1974-es James Bond film forgatásán vették fel itt. Az egyik leglátogatottabb sziget ma is a James Bond nevet viseli.

MAKASE Phangnga Expedíció - 13 napos tengeri kajak kalandtúra Thaiföld paradicsomi szigetvilágában

Képek és tartalom forrása: phuket.hu, photobest1.com, besthqwallpapers.com,  getwallpapersinhd.com, cashadvance6online.com

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>