A Körmöci-hegység legújabb via ferratái

A lélegzetelállító Alacsony-Tátra - Chopok és a Gyömbér

Egy hétvége erejéig bevesszük magunkat a Felvidék csodás hegyei közé. Meghódítjuk a Körmöci-hegység vulkanikus sziklaképződményeit, Szlovákia legújabb via ferratáit, valamint megmásszuk az Alacsony-Tátra 2000-es ormait. Velünk tartasz?

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: Budapest - Skalka autóval, 4 óra

1. nap   Utazás, érkezés Skalkába

Találkozó 10:00-kor Skalkában, ahol autóinkat a parkolóban hagyva indítjuk túránkat az egyedi szépségű vulkanikus tájon. A télen síterepként népszerű Körmöci-hegység az idei év tavaszától már via ferrata útjaival is vonzza a turistákat. 4 különböző útvonal található itt, az A/B nehézségtől egészen az E-ig. Túra a via ferrata beszállásáig, ismerkedés a felszereléssel, majd nekiindulunk a drótos utaknak. Délután, este érkezünk a szállásunk.

2. nap   A Chopok és a Gyömbér

Reggeli után szállásunkról indulva a térség legmagasabb csúcsait másszuk meg, a 2043 méteres Gyömbért és a 2024 méteres Chopok-ot. Két varázslatos sziklaképződmény egy lélegzetelállító gerinccel, melyről a térséget uraló gyephavas északi és déli oldalát is teljes egészében belátni. Miután leküzdöttünk mintegy 1200m szintet és 12km-t, a Chopokról felvonóval ereszkedünk le. Fáradtan de élményekben gazdagon indulunk haza...

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2018. október 06-07.

Részvételi költség vendégként:

15.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

ingyenes

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a via ferrata oktatást, a klettersteig-szett (beülő, kantár, karabinerek, fék, sisak, hágóvas) bérleti díját, a túravezetés díját képzett túravezetőkkel

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást - az autókat segítünk összeszervezni
   ~ 10.000 Ft / fő - üzemanyag, autópálya matricák

* szállást:
   ~ 25 euró / fő / éjszaka 

* belépőket

* az étkezéseket, az opcionális belépőket és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

 

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖZEPESEN NEHÉZ - Minden egészséges ember számára teljesíthető, de jólesően fárasztó. Ha aktív életmódot élsz, nem érhet meglepetés. Napi túra időtartama 3-5 óra. Előzetes mászótudás nem, de szédülésmentesség, magabiztos mozgáskoordináció szükséges.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁSOK FAJTÁI (általános tájékoztató):

A legfontosabb a kényelmes túraöltözet, amely szinte minden outdoor programhoz kell. Szükséged lesz többek között bakancsra vagy túracipőre (ha most készülsz vásárolni lábbelit a legideálisabb választás egy technikai talppal ellátott úgynevezett beszálló cipő, amely szinte minden terepen megállja a helyét), túrazokni (+ tartalék), kamáslira, esőkabátra vagy esőponcsóra, közepes hátizsákra, réteges aláöltözetre (a szabályozhatóság miatt), fejlámpára, esetleg túrabotra, amely a hosszabb gyaloglások alkalmával kíméli a térdedet. Kempinges szállás esetén hozz magaddal sátrat (akinek nincsen nem szükséges feltétlenül beruháznia egy újra, mert biztos lesz aki szívesen megosztja veled a szállását, amennyiben ezt előre jelzed), hálózsákot (hegyekben, hegyek közelében ajánlott a legalább +10 fokos komfort fokozattal rendelkező), derékaljat (polifoam), de jól jöhet egy kisméretű kemping főző is. Menedékházakban az agynemű kímélése miatt, a legtöbb esetben előírás a hálózsák használata.

Utazásaink alkalmával kempingekben, apartmanokban, ifjúsági szállókban vagy egyszerű szállodákban szállunk meg. Ez számos eseteben választható, azonban előfordulhat, hogy a túra útvonala nem enged több lehetőséget az éjjeli menedék kijelölésére. Megesik olyan kalandtúra is, ahol a táj szépsége illetve a program nomád mivolta miatt a vadkempingezést választjuk, de valljuk be, ezen opció nélkül számos misztikus helyszín ismeretlen maradhatna számunkra...

Lépjen velünk kapcsolatba

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha további információt szeretnél, töltsd ki ezt az űrlapot. Amint lehet válaszolunk.

 A Körmöci-hegység via ferratái és a A lélegzetelállító Alacsony-Tátra - Kalandos hétvégi hegyi túra Szlovákiában

A Körmöci-hegység via ferratái és a A lélegzetelállító Alacsony-Tátra - Kalandos hétvégi hegyi túra Szlovákiában

A Körmöci-hegység via ferratái és a A lélegzetelállító Alacsony-Tátra - Kalandos hétvégi hegyi túra Szlovákiában

A Körmöci-hegység via ferratái és a A lélegzetelállító Alacsony-Tátra - Kalandos hétvégi hegyi túra Szlovákiában

A Körmöci-hegység via ferratái és a A lélegzetelállító Alacsony-Tátra - Kalandos hétvégi hegyi túra Szlovákiában

Forrás és fotó: nanicmama.sme.sk, www.jasna.sk,

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>