Cinque Terre és a Pisa-i ferde torony

Gyalogtúra Olaszország egyik legszebb vidékén

Egy igazán varászlatos kikapcsolódásra invitálunk benneteket! Olaszország legkisebb, ám talán legszebb nemzeti parkjába egy három napos hosszú hétvégén! Európa legelképesztőbb, legszínesebb sziklákra épült falvai kápráztatnak el minket e mesebeli vidéken. Megannyi kilátópont, eldugott ösvény, szebbnél szebb lélegzetelállótó egyedi helyszín várja, hogy felfedezzük. Nem mellesleg gépünk Pisa városába érkezik, így lesz lehetőségünk nekünk is "megtámasztani" a világ egyik legtöbbet fotózott épületét...

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Utazási menetidő: Budapest - Pisa >> 3 óra repülővel

1. nap Esti érkezésünk után metróra szállunk és irány a "belváros". Elfoglaljuk a szállásunkat, majd egy kellemes étteremben megvacsorázunk. Akinek van kedve tehet egy esti sétát a városban.

2. nap  Reggeli után egy kisebb sétára indulunk a városban. Megtekintjük a Pisa-i ferde tornyot, a Dóm teret és magát a dómot. Megnézzük Olaszország legnagyobb keresztelőkápolnáját a Baptisteriumot. Még egy darabka szentelt földre is rálépünk a városi temető megnézésekor. Ha időnk engedi beülünk valahova ebédelni, majd vonatra szállunk és irány La Spezia. Innen délre buszozunk a szárazföld csücskébe. Megnézzük a Szent Péter templomot és a tengerparton a naplementét. Egy vacsorával zárjuk a napot.

3. nap A vasútállomásra vezet az első utunk. Az autók által korlátozottan megközelíthető Cinque Terre nemzeti parkba megyünk. Az "öt föld" gyakorlatban 5 város. A mi célpontunk Corniglia. Innen indul gyalogutunk a meredek sziklafalak tetején páratlan kilátással szegélyezve. Ebédre Vernazzá-ba érünk. A sokak által legszebb város az öt közül számtalan a sziklákra épült és más-más színre festett házaival kápráztatja el az oda látogatókat. Estére pedig átérünk Monterosso al Mare -ba megtéve ezzel 15km-t. Vonattal térünk vissza Pisa városába.

4. nap  Egy pihentető alvás és kiadós reggeli után hagyjuk magunk mögött Olaszországot és repülünk haza egy késő délelőtti géppel.

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2019. Március 15 - 18.

Részvételi költség vendégként:

22.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

5.000Ft

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a túravezetés, szervezés költségét képzett túravezetőkkel

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást - az autókat segítünk összeszervezni
  ~ 50.000 Ft / fő - Repülőjegy Bp. - Pisa
  ~ 35 EUR / fő - Tömegközlekedés
  ~ 20-30.000 Ft / fő - Teleautó esetén

* szállást:
   ~ 38 EUR / fő / éj szállodákban (6-4-2 ágyas szobák) - reggelivel

* az étkezéseket, a belépőket  és a biztosítást, mely itt megköthető >>

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖNNYŰ, KÖZEPESEN NEHÉZ - Minden egészséges ember számára teljesíthető, de el lehet fáradni. Ha aktív életmódot élsz, nem érhet meglepetés. Napi túra időtartama 6-7 óra.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁSOK FAJTÁI (általános tájékoztató):

A legfontosabb a kényelmes túraöltözet, amely szinte minden outdoor programhoz kell. Szükséged lesz többek között bakancsra vagy túracipőre (ha most készülsz vásárolni lábbelit a legideálisabb választás egy technikai talppal ellátott úgynevezett beszálló cipő, amely szinte minden terepen megállja a helyét), túrazokni (+ tartalék), kamáslira, esőkabátra vagy esőponcsóra, közepes hátizsákra, réteges aláöltözetre (a szabályozhatóság miatt), fejlámpára, esetleg túrabotra, amely a hosszabb gyaloglások alkalmával kíméli a térdedet. Kempinges szállás esetén hozz magaddal sátrat (akinek nincsen nem szükséges feltétlenül beruháznia egy újra, mert biztos lesz aki szívesen megosztja veled a szállását, amennyiben ezt előre jelzed), hálózsákot (hegyekben, hegyek közelében ajánlott a legalább +10 fokos komfort fokozattal rendelkező), derékaljat (polifoam), de jól jöhet egy kisméretű kemping főző is. Menedékházakban az agynemű kímélése miatt, a legtöbb esetben előírás a hálózsák használata.

Utazásaink alkalmával kempingekben, apartmanokban, ifjúsági szállókban vagy egyszerű szállodákban szállunk meg. Ez számos eseteben választható, azonban előfordulhat, hogy a túra útvonala nem enged több lehetőséget az éjjeli menedék kijelölésére. Megesik olyan kalandtúra is, ahol a táj szépsége illetve a program nomád mivolta miatt a vadkempingezést választjuk, de valljuk be, ezen opció nélkül számos misztikus helyszín ismeretlen maradhatna számunkra...

 

A Cinque Terre (jelentése öt föld) a Ligur-tenger partjának egyik zord és nehezen megközelíthető része La Spezia városától északnyugatra, Porto Venere és Levanto települések között. Nevét a területén osztozó öt településről kapta: Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare. A partvidék része Levanto és La Spezia egyes részeit is magába foglaló Cinque Terre Nemzeti Parknak. Ez Olaszország legkisebb nemzeti parkja.

A vidék az ókor óta lakott, de gazdasága a 13. században indult fejlődésnek, amikor a Genovai Köztársaság része lett: ekkor létesítették a hatalmas olajfákkal és szőlővel beültetett teraszokat. A Genovával fenntartott szoros kereskedelmi kapcsolatnak köszönhetően lendületet kapott a mezőgazdaság, különösen a borászat, ami megalapozta a vidék hírnevét is. A 20. század végén a modern infrastruktúra kiépítése, a vidék turisztikai fejlesztése hozott újabb fellendülést. Ezt elősegítette, hogy a Cinque Terrét az UNESCO felvette a Világörökség listájára.

Olaszország lenyűgöző "ötöse" - Cinque Terre és a Pisa-i ferde torony

Olaszország lenyűgöző "ötöse" - Cinque Terre és a Pisa-i ferde torony

Olaszország lenyűgöző "ötöse" - Cinque Terre és a Pisa-i ferde torony

Olaszország lenyűgöző "ötöse" - Cinque Terre és a Pisa-i ferde torony

Olaszország lenyűgöző "ötöse" - Cinque Terre és a Pisa-i ferde torony

Olaszország lenyűgöző "ötöse" - Cinque Terre és a Pisa-i ferde torony

Olaszország lenyűgöző "ötöse" - Cinque Terre és a Pisa-i ferde torony

Olaszország lenyűgöző "ötöse" - Cinque Terre és a Pisa-i ferde torony

Olaszország lenyűgöző "ötöse" - Cinque Terre és a Pisa-i ferde torony

Képek forrása: incinqueterre.com, i.pinimg.com, topflight.ie, wallalphacoders.com, Sergio Piovosi, Michael Giannelli, Michele Ferron, Nuno Catarino 

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2019-es Eseménynaptár >>>