Nordic Walking a varázslatos Garda-tónál

Nordic Fitness Sport Park - Arco

Európa egyik legnagyobb és legvarázslatosabb fitness paradicsomába kalauzolunk el Titket, a Garda-tó körül található NORDIC WALKING SPORT PARK-ba. 15 különböző nehézségű speciális nordic walking útvonal található itt több 100 km-en. Eltérő szintkülönbséggel rendelkező hegyi ösvények széles skálájáról válogathatunk, melyekről rendkívüli panoráma nyílik a tóra és a környező vidékre. Útközben számos természeti látványossággal, valamint ősi falvak és közösségek sokaságával találkozhatunk.

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: Tatabánya - Arco 8-9 óra, 850 km

1. nap  

  • Kora reggeli indulás Magyarországról, majd találkozás a megbeszélt szálláson. Röviden átbeszéljük a programot.
  • Csavargás Arco-ban és környékén
  • Délután, este megbeszélés a kempingben - téma a másnapi útiterv
  • Este szabadprogram, vacsora

2-4. nap  

  • Reggel 9 órakor indulás a szálláshelyről.
  • Nordic Walking túra a választott útvonalon.
  • Este szabadprogram, vacsora:-)

5. nap  

  • Reggel 8 órakor indulás a szálláshelyről.
  • Túra a választott útvonalon.
  • Délben visszatérünk autóinkhoz, majd irány Magyarország.

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

jelenleg nincs meghirdetve

Részvételi költség vendégként:

-

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

-

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a via ferrata oktatást, a klettersteig-szett (beülő, kantár, karabinerek, fék, sisak, hágóvas) bérleti díját, a túravezetés díját (képzett túravezetőkkel)

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást:
   egyénileg (az autókat segítünk összeszervezni)

* szállást:
   ~ 

* az étkezéseket, az opcionális belépőket és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

 

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
-

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁSOK FAJTÁI (általános tájékoztató):

 

A legfontosabb a kényelmes túraöltözet, amely szinte minden outdoor programhoz kell. Szükséged lesz többek között bakancsra vagy túracipőre (ha most készülsz vásárolni lábbelit a legideálisabb választás egy technikai talppal ellátott úgynevezett beszálló cipő, amely szinte minden terepen megállja a helyét), kamáslira, esőkabátra vagy esőponcsóra, közepes hátizsákra, réteges aláöltözetre (a szabályozhatóság miatt), fejlámpára, esetleg túrabotra, amely a hosszabb gyaloglások alkalmával kíméli a térdedet. Kempinges szállás esetén hozz magaddal sátrat (akinek nincsen nem szükséges feltétlenül beruháznia egy újra, mert biztos lesz aki szívesen megosztja veled a szállását, amennyiben ezt előre jelzed), hálózsákot (hegyekben, hegyek közelében ajánlott a legalább +10 fokos komfort fokozattal rendelkező), derékaljat (polifoam), de jól jöhet egy kisméretű kemping főző is. Menedékházakban az agynemű kímélése miatt, a legtöbb esetben előírás a hálózsák használata.

Utazásaink alkalmával kempingekben, apartmanokban, ifjúsági szállókban vagy egyszerű szállodákban szállunk meg. Ez számos eseteben választható, azonban előfordulhat, hogy a túra útvonala nem enged több lehetőséget az éjjeli menedék kijelölésére. Megesik olyan kalandtúra is, ahol a táj szépsége illetve a program nomád mivolta miatt a vadkempingezést választjuk, de valljuk be, ezen opció nélkül számos misztikus helyszín ismeretlen maradhatna számunkra... 

Lépjen velünk kapcsolatba

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha további információt szeretnél, töltsd ki ezt az űrlapot. Amint lehet válaszolunk.

 

A több 100 km útvonal és az akár 2700 m szintkülönbség garantálja, hogy egy igen egyedi nordic walking edzésben-kikapcsolódásban vehetsz részt, s amelyre ez a csodálatos mediterrán környezet is egy biztosíték.
Kiindulási pontjaink Arco és Riva del Garda ódon falai közt találhatók. Ezek a városok kivételes outdoor hangulattal bírnak. Itt folyamatosak a szabadidősport rendezvények, kerékpárosok, mászók és túrázók forgatagával találkozhatunk. Még a legszűkebb utcákban is megbújik egy-két sportbolt, egyedi, nálunk nem található kínálattal és választékkal.

Pálma- és narancsfák szegélyezik utunkat, ódon Várak, szűk sikátorok mentén. A végletek vidéke ez, ahol meglátod, hogy egészen különleges, természetközeli élményben lesz részed, mely nem engedi majd, hogy elfelejtsd.

Képek forrása: MAKASE