Vadvízes Hungarikum

Vízitúra a Rábán

A Rába a hazai folyók közül a legváltozatosabb. A Mosoni-Dunába torkollik, miután az Alpokból érkezve 216 km-t tesz meg hazánkban. Az éles kanyarok, a hirtelen felgyorsuló víz és a kavicspadok a gyakorlott evezőst, vízitúrázót is próbára teszik.

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: Budapest - Szentgotthárd, 3 óra

1. nap   A felszerelés átvétele, hajók elfoglalása után 10 órakor indulunk. E napon két pihenővel, egy átemeléssel számolva délután 6 óra tájban érkezünk a csákánydoroszlói kempingbe. A kísérő autó már vár ránk a sátrakkal.

2. nap   Délelőtt 9 órakor indulás a táborbontás, falusi bevásárlás után. Néhány pihenővel, csobbanással teli óra elteltével nagyjából délben elérjük a körmendi duzzasztót, itt át kell emelni, majd benézünk a csodálatos Pinka - folyócskára. Délután 6 órára a molnaszecsődi táborhelyen kötünk ki.

3. nap   Molnaszecsődről indulunk tovább kanyargós, kissé hosszabb szakaszon Rum felé. Rábahídvégnél ebéd, pihenő. Délután 6 óra tájban érjük el következő táborunkat a rumi híd után. A faluban büfé, reggeli bevásárlás lehetősége ismét adott.

4. nap   A reggeli után a már megszokott kanyargós, bedőlt fákkal tarkított mederben ebéd után érjük el az ikervári átemelés helyszínét. Vízállástól függően emelünk a sekély bal oldali Öreg-Rábára, vagy a mesterséges, 5 kilométer hosszú erőműi jobb ágba.14 óra körül érkezünk Sárvárra, a táborhelyre, ahol a közúti hídnál partra tesszük a hajókat. Mosás, pakolás közben a sofőröket vissza visszük Szentgotthárdra a járművekért, közben utasaik elrendezik a felszerelést, majd az autók érkezése után 16 óra körül búcsút veszünk a folyótól és egymástól.

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2017. július 27. - július 30.

Részvételi költség vendégként:

26.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

10.000 Ft

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a kenuk, az evező, a tároló eszközök, és a mentőmellény bérleti díját, a felszereléshasználati tájékoztatót, a túravezetés díját (képzett túravezetőkkel), a felszerelés szállításának díját (kísérő autó)

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást:
  egyénileg (az autókat segítünk összeszervezni)

* szállást:
   ~ 2.500 Ft / fő / éj - Kemping

* az étkezéseket és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

 

 

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖZEPESEN NEHÉZ - Minden egészséges ember számára teljesíthető, de el lehet fáradni. Ha aktív életmódot élsz, nem érhet meglepetés.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁSOK FAJTÁI (általános tájékoztató):

A legfontosabb a fürdőruha, de szükséged lesz még rövidnadrágra, pólóra, hosszú alsó-felső rétegre (hűvösebb idő esetén), papucsra / vízicipőre, esőkabátra és törölközőre. Nem árthatnak többek között a napsütés / leégés elleni védelem eszközei: sapka, ing - hosszú ujjú, vékony anyagból, világos színű -, naptej,napszemüveg. Ajánlott még a hátizsák, fejlámpa, vízálló tok telefonnak,uszony, búvár szemüveg. Kempinges szállás esetén hozz magaddal sátrat (akinek nincsen nem szükséges feltétlenül beruháznia egy újra, mert biztos lesz aki szívesen megosztja veled a szállását, amennyiben ezt előre jelzed), hálózsákot (hegyekben, hegyek közelében ajánlott a legalább +10 fokos komfort fokozattal rendelkező), derékaljat (polifoam), de jól jöhet egy kisméretű kemping főző is.

Utazásaink alkalmával kempingekben, ifjúsági szállókban vagy egyszerű szállodákban szállunk meg. Ez számos eseteben választható, azonban előfordulhat, hogy a túra útvonala nem enged több lehetőséget az éjjeli menedék kijelölésére. Megesik olyan kalandtúra is, ahol a táj szépsége illetve a program nomád mivolta miatt a vadkempingezést választjuk, de valljuk be, ezen opció nélkül számos misztikus helyszín ismeretlen maradhatna számunkra...

Lépjen velünk kapcsolatba

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha további információt szeretnél, töltsd ki ezt az űrlapot. Amint lehet válaszolunk.

 

A Rába a hazai folyók közül a legváltozatosabb. A Mosoni-Dunába torkollik, miután az Alpokból érkezve 216 km-t tesz meg hazánkban. Az éles kanyarok, a hirtelen felgyorsuló víz és a kavicspadok a gyakorlott evezőst, vízitúrázót is próbára teszik.

A Rába déli részén az Őrség dombjait is láthatja a túrázó, megpihenve egy-egy településen. Közeledve a Dunához a folyó kis szigetei és a betorkolló vízfolyások teszik érdekesebbé az utat. A vízitúra alatt sokszor átérezhetjük a folyó erejét, amint célunk felé - vagy néha épp az ellenkező irányba - sodor. Az út nem túlságosan megterhelő, így marad időnk este is jól érezni magunkat! Ez a kikapcsolódás olyan dolgokat egyesít, amiket külön-külön már ismersz és szeretsz: nyár, vízpart, könnyű mozgás, jó társaság, vadregényes környezet! A vízitúra előképzettség nélkül, átlagos kondival :-D mindenki számára teljesíthető...

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>