Fejlámpás barangolás

a budai hegyekben

Tarts velünk egy szuper éjszakai túrára a budai hegyekbe! A túránk során körbejárjuk a fővárost körülölelő hegyeket és hat kilátóból is megcsodáljuk az esti panorámát. Ha a jó szerencse mellénk áll és az eget nem fogja sok felhő borítani, azt is kipróbáljuk milyen csak a hold fénye mellett bandukolni a természetben. Amennyiben még nem voltál sosem sötétben kalandozni az erdőben, itt a tökéletes alkalom, hogy kipróbáld milyen érzés.

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Találkozó Budapesten, a Zugligeti libegő lábánál a buszparkolóban.

A túránkat a Zugligeti libegő lábától indítjuk. Megmásszuk a János-hegyet és az Erzsébet kilátóból megcsodáljuk az elénk táruló körpanorámát. Ha végeztünk a nézelődéssel leereszkedünk; majd felkaptatunk a Hárshegyre, ahol először a Kaán Károly-, majd a Makovecz Imre kilátót is meghódítjuk. Teszünk egy kis városi kitérőt: átkelünk a lipótmezei lakóövezeten, innen pedig fölmegyünk az Apáthy szikla kilátóponthoz. A sziklán szusszanunk egyet majd folytatjuk az utunkat az Árpád kilátóhoz. Ezt követően már nincs más hátra, csak föl kell kaptassunk a Hármashatár-hegyi Guckler Károly kilátóhoz.

Túra hossza, szintemelkedés 
Túra hossza 16km ; szintemelkedés: 750m

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2019. augusztus 10.

Részvételi költség vendégként:

Ingyenes

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

Ingyenes

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

  • a túravezetés díját (képzett túravezetőkkel)
  • a szervezést

A részvételi költség nem tartalmazza:

Utazást
- Étkezést
- Fejlámpát

- az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

  

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
A túra alatt föl-le fogunk mászkálni a budai hegyek összes szegletében. Ha szoktál rendszeresen mozogni, a táv nem lesz megterhelő, egyéb esetben másnap számolj egy kellemes izomlázzal.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK (általános tájékoztató):

A legfontosabb a kényelmes túraöltözet, amely szinte minden outdoor programhoz kell. Szükséged lesz többek között bakancsra vagy túracipőre (ha most készülsz vásárolni lábbelit a legideálisabb választás egy technikai talppal ellátott úgynevezett beszálló cipő, amely szinte minden terepen megállja a helyét), túrazokni (+ tartalék), kamáslira, esőkabátra vagy esőponcsóra, közepes hátizsákra, réteges aláöltözetre (a szabályozhatóság miatt), fejlámpára, esetleg túrabotra, amely a hosszabb gyaloglások alkalmával kíméli a térdedet. 

 

Információ a helyről:

A Budai-hegység kistáj, ami a Dunántúli-középhegység, azon belül a Dunazug-hegyvidék része. Legmagasabb pontja a Nagy-Kopasz (559 méter), Budapest területén pedig a János-hegy (527 m). A hegység nagyrészt triász mészkőből és dolomitból felépült tömege a Duna vonalánál találkozik az Alföld süllyedékével. A mészkövön kívül megtalálható például a hárshegyi homokkő is. A hegység nagy részét cseres–tölgyesek és gyertyános–tölgyesek borítják. A hűvösebb területeken bükkösök és bükkelegyes erdők is előfordulnak (pl. a Normafa környéke). A völgyekben és a domboldalakon jellemző a lejtősztyepprét, a sziklás területeken pedig a dolomit sziklagyep, benne a szigorúan védett árvalányhajjal. Budaörs felett a sziklagyepben fellelhető ritkaság a magyar gurgolya, a borzas vértő és a henye boroszlán.

Budapest_éjszakai_08 Képek forrása:

http://vadmagyarorszag.blogspot.com/
https://szepkilatas.blog.hu/
https://welovebudapest.com/
https://parkerdo.hu/
https://titanaction.com/
https://www.wallpaperup.com/
https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/
https://outdoorlifenorway.com/
http://kirandulastervezo.huMiért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>