Cuha-völgyi via ferrata túra

Magyarországi via ferráták - Cuha-völgyi via ferrata útvonalak

A Cuhai-Bakony-ér a Bakony egyik legjelentősebb patakja, a Duna jobboldali mellékvize Magyarországon. A patak fölső, hegyvidéki szakaszát Cuhának nevezik, míg a Dudari-patak beömlése alatti, zömmel síkságon haladó részét Bakony-érnek. A patak Eplény környékén ered. Innen észak felé halad. A patak által a magas sziklák közé vájt szurdok a Bakony egyik látványossága: ez a Cuha-völgy.

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: Budapest - Vinye (2 óra, 150 km)

1. nap  Kalandtúránk a Cuha völgyéből induló via ferrátákon fog zajlani. Két vasalt utat találhatunk itt, különböző nehézségi fokozatban. A Bucsek Henrik Emlékút nevű via ferrata (B-C - közepesen nehéz) a kezdő sportolókat célozza meg izgalmas falaival. Az Ariadné fonala (D - nagyon nehéz) már igényel némi tapasztalatot, de akitől nem idegen a rendszeres mozgás ne habozzon, vágjon neki!

A túra időpontja:

jelenleg nincs meghirdetve

Részvételi költség vendégként:

-

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

-

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a via ferrata oktatást, a klettersteig-szett (beülő, kantár, karabinerek, fék, sisak, hágóvas) bérleti díját, a túravezetés díját képzett túravezetőkkel

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást:
   egyénileg - az autókat segítünk összeszervezni

* az étkezéseket és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

 

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖZEPESEN NEHÉZ - Minden egészséges ember számára teljesíthető, de el lehet fáradni. Ha aktív életmódot élsz, nem érhet meglepetés. Szédülésmentesség, magabiztos mozgáskoordináció előny.

IDEÁLIS RUHÁZAT, FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁS:

A legfontosabb a kényelmes túraöltözet, amely szinte minden outdoor programhoz kell. Szükséged lesz többek között bakancsra vagy túracipőre (ha most készülsz vásárolni lábbelit a legideálisabb választás egy technikai talppal ellátott úgynevezett beszálló cipő, amely szinte minden terepen megállja a helyét), túrazokni, nedves időben kamáslira, esőkabátra vagy esőponcsóra, kis hátizsákra, réteges aláöltözetre, éjszakai túránál fejlámpára.

Aki több napra tervez a környéken, számos vendégház várja a túrázókat, kikapcsolódni vágyókat.

Lépjen velünk kapcsolatba

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha további információt szeretnél, töltsd ki ezt az űrlapot. Amint lehet válaszolunk.

 

Cuha-völgyi via ferrata túra 

A Cuha-völgy kedvelt turistacélpont. A környéken sokféle gyalog- és biciklitúra-lehetőséggel találkozhatunk. Kiépített tanösvényen járhatunk végig, a kijelölt tűzrakóhelyeken pedig szalonnasütés is lehetséges. A szurdokon végighalad a Közép-Dunántúli Piros turistaútvonal, amelynek ezen szakaszának érdekessége, hogy a patak többször keresztezi az utat, híd nélkül (köveken ugrálva megoldható az átkelés). Megközelítése: Legkönnyebben vonattal a Győr–Veszprém-vasútvonalon, de autóval is érkezhetünk a 82-es főúton, Veszprém-Zirc vagy Győr felől.

 

Cuha-völgyi via ferrata utak

Kalandtúránk a Cuha völgyéből induló via ferrátákon fog zajlani. Két vasalt utat találhatunk itt, különböző nehézségi fokozatban. A Bucsek Henrik Emlékút nevű via ferrata (B-C - közepesen nehéz) a kezdő sportolókat célozza meg izgalmas falaival. Az Ariadné fonala (D - nagyon nehéz) már igényel némi tapasztalatot, de akitől nem idegen a rendszeres mozgás ne habozzon, vágjon neki!

Cuha-völgyi via ferrata túra

Cuha-völgyi via ferrata túra

Cuha-völgyi via ferrata túra

Cuha-völgyi via ferrata túra

Cuha-völgyi via ferrata túra

Cuha-völgyi via ferrata túra

Cuha-völgyi via ferrata túra

Képek forrása: MAKASE

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>