Egy hetes pazar kaland a kanadai vadonban

Vadvízi kenuzás a Bonaventure-on

Kanada a végtelen rengetegek és kristálytiszta vizű folyók, tavak otthona, ideális helyszíne egy civilizációtól távoli igazi vadregényes kalandnak. Úticélunk Québec nagy területű (Franciaország háromszor férne el benne) tartományában található, mely meglehetősen ritkán lakott vidék. Az itt található Chic-Choc-hegységben ered a varázslatos Bonaventure, a bennszülöttek körében csak "Wagamet"-nek, azaz "tiszta víznek" nevezett  folyó. Számtalan zúgójának és sebes folyásának köszönhetően hatalmas élményt nyújt mind a 127 km-nyi evezhető szakasza. Hat varázslatos napot töltünk aktívan a vízen, érintetlen erdőségeken átúszva, vadállatok között táborozva, míg el nem jutunk a Bonaventure folyó torkolatáig...
Túránk 2. felében a keleti partvidék legnagyobb városait fedezzük fel, sétálunk a Algonquin Nemzeti Parkban, és megcsodáljuk a világhíres Niagara vízesést.

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!


MIRE SZÁMÍTS?
  • pazar egy hetes kalandra az kanadai vadonban
  • minden napos dolgos evezésre 2 személyes kenukban
  • érintetlen növény és állatvilág
  • a teljes felszerelésünket a túrakenukban szállítjuk
  • homokpadokon, erdőszéleken kempingezünk
  • Algonquin Nemzeti Park
  • Niagara vízesés

 

UTAZÁS:

Egyénileg repülővel történik. Ajánlott útvonal: Bécs - Montreál. Amennyiben ránk bíznád a repjegyvásárlást, jelezd a regisztrációs lapon és kérd aktuális árajánlatunkat.

 

NAPI PROGRAMTERV:

1. nap  Kiutazás

Bécsből Montrealba induló közvetlen járat a legkedvezőbb választás. Bécsbe teleautóba összeszerveződve jutunk ki. Megérkezésünk után autót bérlünk és Québec városába utazunk még aznap.

2. nap  Transzfer és előkészületek

Québec városából Bonaveture-ba utazunk (640 km). Összepakoljuk felszerelésünket, majd transzporttal felmegyünk a folyó kezdő szakaszához. Az estét már sátorban töltjük... 

3. nap A Nagy Kaland kezdete

Teljes körű oktatással kezdünk, majd párokba rendeződünk és megkezdjük felejthetetlen utazásunkat a valószínűtlenül kristálytiszta vizű folyón. 

4. - 7. nap  Elveszve a vadonban

Varázslatos utazásban lesz részünk, megismerhetjük a kanadai vadon esszenciáját, láthatunk megannyi vadállatot és egyszer-kétszer alighanem fürdeni is fogunk :D. Az éjszakákat sátorban, illetve a tábortűz mellet töltjük. 

8. nap  Vissza a civilizációba

Túránk végeztével visszavisznek minket Québec városába. A délutáni esti órákban felfedezzük a várost és a környék látnivalóit, ahogy időnk engedi. Észak-Amerika egyik legrégibb városának fő látnivalói: a Citadella, a Terrasse Dufferin sétánya, a Place d’Armes tér, az európai hangulatú a Place Royale tér és a Petit Champlaine környéke.

9. nap  Québec és környéke

Azért, hogy ne távolodjunk el teljesen a természettől felkeressük a Sainte Anne kanyont, 74 méteres vízesésével és függőhídjával igen impozáns látványt nyújt.  Innen vesszük az irányt Montrealba, de útközben még 2 helyen is megállunk, a Ste Anne de Beaupre bazilikánál és a Montmorency vízesésnél. 

10. nap  Montreal - Ottawa

Montreal nevezetességei, mint a a Jacques Cartier tér és a Notre Dame bazilika megnézését követően Ottawa a következő állomásunk. Itt a parlament neogótikus épületegyüttese, a Rideau csatorna, a Rideau Hall és a Laurier House épületei a fő látványosságok. Szállásunk már a természet kapujában lesz.

11. nap  Algonquin Park

Az erdők, tavak, folyók uralta vidék mintegy 7725 négyzetkilométeres területen fekszik. Itt nem az ember, hanem a természet az úr, medvék, farkasok, jávorszarvasok járják e területet. Itt teszünk egy kisebb-nagyobb sétát. Megcsodáljuk a látogató központot és remélhetőleg nem csak ott látunk majd nagyvadat. Estére már Torontó környékére érkezünk, hogy egy igazán neves látványossággal zárjuk a programunkat.

12. nap  Niagara vízesés

A Mai napot a Niagara vízesés környékének felfedezésével töltjük. Több szempontból is megcsodálhatjuk, ki-ki igénye szerint hajóról, kilátóból, óriáskerékről, zipline-ról. Az Egyesült Államok és Kanada határán fekvő Niagara-vízesést Mennydörgő víznek nevezték el az őslakos indiánok, nem csoda, hiszen 54 méter magasról hatalmas robajjal zúdul le percenként kb. 155 millió liternyi víztömeg. Ezzel az igazán lenyűgöző látvánnyal és élménnyel a gazdagodva vesszük az irányt Montreal felé.

13. nap  Utazás haza

Délutáni járattal indulunk haza, gazdagabban a kanadai vadon és kultúra adta élményekkel. 

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2020. június 7-19.

Részvételi költség vendégként:

60.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

46.000 Ft

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a túravezetés díját (képzett túravezetőkkel), a túravezetők költségeit, a szervezést

A részvételi költség nem tartalmazza:

Az alábbi csomag 370.000 HUF/fő, a túra előtt 2 hónappal fizetendő:
* szervezés
* autóbérlés és az üzemanyag költség a teljes túrára
* a kenuk és egyéb felszerelések bérleti díját
* transzfert a folyó felső szakaszához
* 6 éjszaka szálláson 2-4 személyes szobákban

 

Egyénileg fizetendő további költségek: 

* repjegy l Amennyiben ránk bíznád a repjegyvásárlást, jelezd a regisztrációs lapon és kérd aktuális árajánlatunkat:
    ~ Bécs - Montreal (retúr): 200.000 Ft-tól egyénileg foglalva

* múzeum, nemzeti park belépők
* Zipline vagy hajózás vagy kilátó költségei a Niagara vízesésnél (4.000 - 20.000 HUF/fő)
* az étkezéseket és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >> Figyelem biztosítás kötése előtt érdemes konzultálni az adott biztosítóval, hogy milyen módon térítenek, azonnali, vagy utólagos rendszerben.

A TÚRA NEHÉZSÉGE:
KÖZEPESEN NEHÉZ - Amennyiben sportolsz, rendszeresen mozogsz, nem érhet meglepetés. Naponta nettó 4-5 órát evezünk, 25 km-t teszünk meg 1 nap alatt. Az úszni tudás erősen ajánlott, mentő mellényt biztosítunk. Napi gyalogos távok, túrák 10-20 km közé esnek.
SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK:
Szükséged lesz NEOPRÉN ruhára, ezt a helyszínen is lehet bérelni (10 dollár/nap áron) de ilyen összegért itthon venni is lehet. Kelleni fog egy sátor, hálózsák ( min. 0 fokos komforttal), derékalj, ezen kívül többek között egy strapabíró trekking cipő vagy bakancs, papucs, napszemüveg, fejlámpa, fényvédő krém, tartalék élelem (energia szelet, -zselé), izolációs fólia, szúnyogriasztó, kis méretű kemping főző is opció. 60 literes hordókba pakolunk, így azt javasoljuk mindenki próbáljon bele férni egy 60 literes hátizsákba. 
SZÁLLÁSOK FAJTÁI:
A túra során 6x alszunk szállodában, a többi napon az éjszakákat sátrainkban töltjük. Sátor felszerelés kint bérelni nem lehet, itthonról kell vinni. A túra közeledtével a túratársakkal összebeszélve meg lehet osztani sátrainkat, így nem kell mindenkinek vinni. 
ÉTKEZÉS ÉS IVÓVÍZ:
A túra során biztosítjuk a bevásárlási lehetőséget. A nomád szakaszra viszünk elegendő élelmet, illetve valamennyi vizet. A folyó felső szakaszán a víz iható minőségű, de forralással, víztisztító eszközökkel vagy tablettával biztos módon előállítható iható víz. 
IDŐJÁRÁS:
Június elején a nappali átlaghőmérséklet 20 fok körül alakul, míg az éjszakai 5-6 fok körül. A víz hőmérséklete 10 fok körül van.
ÚTIOKMÁNYOK, VALUTA:
Magyar állampolgárok útlevél segítségével utazhatnak Kanadába. Melynek érvényesnek kell lennie az utazás utáni napig. Vízum nem szükséges, de beutazási engedély kérése igen. Ezt online lehet megtenni az alábbi oldalon: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta/apply-hu.html, díja 7 kanadai dollár amit azonnal meg kell fizetni online. A beutazási engedély megléte nem azt jelenti, hogy ne kérhetnének tőlünk a határon pl. vissza felé szóló repjegyet, igazolandó, hogy turistaként érkezünk az országba. A kanadai határon a határellenőrzéskor döntik el végérvényesen, hogy beléphetünk e az országba. Ha bármi gond van az iratainkkal, adatainkkal vagy valótlan, téves információt adunk meg valamilyen kérdésre, az nagy valószínűséggel a beutazás megtagadását vonja maga után.
Kanadában kanadai dollár ( CAD) a hivatalos fizetőeszköz. Jelenlegi árfolyam: kb. 240 HUF = 1 CAD, A bankkártyás fizetés elterjedtebb, mint a készpénzes. Dombornyomott hitelkártyát esetleg betéti kártyát fogadnak el. Nem dombornyomott betéti kártyát előfordulhat, hogy nem fogadnak el egyes helyeken. 
CSOMAGOLÁS AZ UTAZÁSRA:
Információ a repülőn feladható poggyászokról, valamint a kézipoggyászokról: Budapest Airport. Egy nagyobb hátizsákba vagy utazótáskába érdemes pakolni felszereléseinket, amely kellőképpen strapabíró. Mindenkinek egy 60 literes hordó lesz biztosított, ami vízhatlan. A bérelt autók csomagtere is korlátozott, így megkérnénk mindenkit, hogy egy maximum 60 literes hátizsákba pakoljon. Érdemes betenni egy kisebb 20 literest, amibe a túránk 2. felében a napi élelmet vizet tudjuk tenni. Illetve kicsi vízhatlan zsák is jól jöhet ha a telefont, fényképezőt kéz közelben szeretnénk tartani. 
VÉDŐOLTÁSOK, EGÉSZSÉGÜGY:
Kötelező védőoltás nincsen. Szúnyogriasztó spray erősen ajánlott.

Exkluzív kalandtúra a kanadai vadonban - Vadvízi kenuzás a Bonaventure folyón

Exkluzív kalandtúra a kanadai vadonban - Vadvízi kenuzás a Bonaventure folyón

Exkluzív kalandtúra a kanadai vadonban - Vadvízi kenuzás a Bonaventure folyón

Exkluzív kalandtúra a kanadai vadonban - Vadvízi kenuzás a Bonaventure folyón

Exkluzív kalandtúra a kanadai vadonban - Vadvízi kenuzás a Bonaventure folyón

Exkluzív kalandtúra a kanadai vadonban - Vadvízi kenuzás a Bonaventure folyón

Exkluzív kalandtúra a kanadai vadonban - Vadvízi kenuzás a Bonaventure folyón

Képek forrása: MAKASE, wallpaperup.com 

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>