Varázslatos kalandtúra Japánban

Okinawa rejtett kincsei

Iriomote szigete Japán Okinava tartományának legdélibb részén fekszik. Az óceánból alig négyszáz méterre kiemelkedő sziget 90%-át érintetlen, sűrű dzsungel és mangrove mocsár borítja. Körülötte a világ egyik legcsodálatosabb korallzátonyrendszere burjánzik. Néhány ösvény kivételével járatlanok a belső területek. Csupán ezen utak és a folyóvizek vezetnek bennünket, hogy az egyedülálló, titokzatos esőerdőbe bepillantást nyerjünk. A nyugodt, természetközeli életmódnak és a kiváló tengeri táplálékoknak köszönhetően ebben a tartományban rendkívül hosszú életűek az emberek.

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!


MIRE SZÁMÍTS?
  • 9 nap kalandozásra a szubtrópusi dzsungelben és a korallzátonyok között
  • minden napos dolgos evezésre 2 személyes összecsomagolható kajakokban
  • érintetlen növény és állatvilág
  • kempingben alvásra a vadon szélén

 

UTAZÁS:

Egyénileg repülővel történik. Ajánlott útvonal: Budapest -  Isigaki. Amennyiben ránk bíznád a repjegyvásárlást, jelezd a regisztrációs lapon és kérd aktuális árajánlatunkat.

 

NAPI PROGRAMTERV:

1. nap  Kiutazás

Budapestről Tokión, vagy Naguján keresztül tudunk eljutni Isigaki szigetére. A fővárosban repülőtér váltásra kel készülni. Folyamatosan változnak az árak, mi megpróbáljuk a legjobb ár-értékű jegyet kiválasztani.

2. nap  Transzfer és előkészületek

Isigakira érkezve hajóra szállunk, majd estére érjük el az Iriomote szigeten levő kempinget.

3. nap  Az első nap - a vadon varázsa

Teljes körű oktatással kezdünk, majd párokba rendeződünk és belevágunk a legközelebbi folyó útjain a mangrovéval övezett vízesések felé vezető túránkba.

4. nap  Korallzátonyok közt

Némi evezéssel elérjük a sziget közvetlen közelében húzódó Hotobanarit, amelyet teljes egészében koralltelepek vesznek körül. Snorkelezünk, bejárjuk az aprócska, lakatlan helyet.

5. nap  Mangrovék, folyók, vízesések

A hosszú Urauchi folyón evezünk felfelé, míg elérjük a gyalogtúránk kiinduló pontját. Innen sétálunk fel az őserdő ösvényein a gyönyörű, lépcsősen aláhulló vízesésig.

6. nap  A "japán robinson "szigete

Busszal közelítjük meg a szomszéd települést, ahonnan átevezünk Sotobanari szigetre. Ezen a helyen töltött 29 évet magányosan a híressé vált idős úr. Az éjszakát itt töltjük, ha az időjárás és a körülmények megfelelők.

7. nap  Vissza Iriomotéra

Vissza evezünk a táborunkhoz, útba ejtjük a híres csillaghomok strandot. Apró tengeri állatkák vázai fantasztikus formaváltozatossággal alkotják a parti homokot. Délután helyi étteremben ismerkedünk az okinavai ételkülönlegességekkel.

8. nap  Hajózás Isigakira

Délelőtt indulunk át a népesebbik szigetre a helyi komppal. Taxival jutunk a a szállásunkra. Bevásárlás, ismerkedés a szigettel.

9. nap  Pazar tengeri tájakon

A szomszédos Kabira - öbölben kezdjük az evezést. A tengerből kiemelkedő erdős szigetek az őket körülvevő türkizkék vízzel álomszerű látképpel ejtenek ámulatba bennünket. Ezt a tájat járjuk körbe kajakjainkkal, meg-megállva, a látványban gyönyörködve.

10. nap  

A sziget partja mentén haladunk úticélunk felé több homokkal borított strandot ejtve útba egészen az Arakawa vízesésig, mely a tengerparttól rövid sétával érhető el. A snorkel felszerelésnek ezen a napon is hasznát vesszük a híres Crystal beachen. Ez a partvonal bámulatosan sokféle tengeri élőlény lelőhelye.

11. nap  Gyalogosan a sziget csúcsára

Busszal indulunk kelet felé, hogy elérjük a Nosokodake hegyre vezető ösvényt. A sziklás csúcsról az egész sziget pompásan belátható. Hazafelé még a környező mangrove mocsárba vezető ösvényen teszünk rövid kitérőt.

12. nap  Pakolás, utazás haza.

Reggel összeszedjük magunkat, a felszerelést buszra tesszük, majd  városnézésre indulunk. Délután startol a járatunk. 

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2019. november 01. - 12.

Részvételi költség:

60.000 Ft

A részvételi költség tartalmazza:

* a túravezetés díját (képzett túravezetőkkel), a túravezetők költségeit, a szervezést

A részvételi költség nem tartalmazza:

Az alábbi csomag 590 EUR/fő, a túra előtt 1 hónappal fizetendő:
* transzfer Isigakiról Iriomotéra és vissza hajóval
* a kenuk és egyéb felszerelések bérleti díját
* buszutakat 
* szállást kempingben 4 férőhelyes kunyhókban
* szállást többágyas szobákban

Egyénileg fizetendő további költségek: 

*  repülőjegy I Amennyiben ránk bíznád a repülőjegyvásárlást, jelezd a regisztrációs lapon és kérd aktuális árajánlatunkat:
    ~ Budapest - Isigaki
 240.000 HUF - retúr

* az étkezéseket és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

A TÚRA NEHÉZSÉGE:
KÖZEPESEN NEHÉZ - Amennyiben sportolsz, rendszeresen mozogsz, nem érhet meglepetés. Naponta nagyjából 4-5 órát evezünk, max. 16 km-t teszünk meg 1 nap alatt. Az úszni tudás szükséges, mentő mellényt biztosítunk. 
SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK:
Szükségünk lesz esőkabátra, továbbá hálózsákra ( kb. 8-12 fokos komforttal), derékaljra, ezen kívül többek között egy strapabíró trekking cipőre, papucsra, vagy szandálra, snorkeling felszerelésre napszemüvegre, fejlámpára, fényvédő krémre, tartalék élelemre (energia szelet, -zselé). Kis méretű főzőkészülék a kempingben bérelhető. Fontos egy közepes méretű 30-40l-es vízhatlan táska a napi evezésekhez.
SZÁLLÁSOK FAJTÁI:
A túra során Iriomote szigetén kempingben alszunk. Itt bérelhető kis kunyhó max. 4 személyre, kempingfőző is.
Isigaki szigeten egyszerű szállásunk lesz, többágyas szobákban.
ÉTKEZÉS ÉS IVÓVÍZ:
A túra alatt magunknak kell gondoskodni a teljes ellátásunkról. A napi túrákhoz lehetőségünk lesz a környéken bevásárolni, ill. étteremben étkezni.
IDŐJÁRÁS:
November elején a nappali átlaghőmérséklet 25 fok körül alakul, míg az éjszakai 18-19 fok körül. A víz hőmérséklete 26 fok.
ÚTIOKMÁNYOK, VALUTA:
Magyar állampolgárok útlevél segítségével utazhatnak Japánba. Ingyenes vízumot kell személyesen kiváltani az utazáshoz. Bővebb információ: 
https://www.hu.emb-japan.go.jp/itpr_hu/consul_entryvisa.html#2_temporary 
Az országban japán yen érvényes, amit itthon is be tudunk szerezni. 
CSOMAGOLÁS AZ UTAZÁSRA:
Információ a repülőn feladható poggyászokról, valamint a kézipoggyászokról: Budapest Airport. Érdemes egy nagyobb zsákkal érkezni, amelybe minden belefér. 
VÉDŐOLTÁSOK, EGÉSZSÉGÜGY:
Japánban kötelező védőoltás nincsen.

Képek forrása: natbg.com, pinterest.com, pexels.com, hiveminer.com, timeout.com, mytriptopr.blogspot.com

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>