A koboldok varázslatos földjén

Fergeteges körutazás Írországban

Mindig is érdekeltek Írország rejtett zugai, de sose hagytad hátra az otthon kényelmét, hogy ezt fel is fedezd? Ne halogasd tovább, gyere és járd be velünk az ország csodás látnivalóit. Utunk során meglátogatjuk Luke Skywalker filmbéli lakhelyét, Cork városában bóklászunk, az ország legmagasabb csúcsáról szemléljük majd a panorámát és még a helyi whiskeyk kóstolására is szakítunk időt!

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

UTAZÁS:

Egyénileg repülővel, ajánlott útvonal: Budapest - Dublin

 

REFLEKTORFÉNYBEN:
  • Skellig Michael szigetek - “Az utolsó Jedi” forgatási helyszíne
  • Glendalough - VI. századi kolostorromok
  • Carrauntoohil - Írország legmagasabb pontja
  • Cork városnézés - Írország második legnagyobb városa
  • Whiskey kóstoló a Jameson lepárlóban

NAPI PROGRAMTERV:

1. nap  Érkezés Dublinba

Miután megérkeztünk a reptérre Dublinba bevesszük magunk a városba és elfoglaljuk a szállásunk. Az este folyamán rövid sétát tartunk és meglátogatjuk a társasági életnek helyet adó nagyra tartott pubokat.

2. nap  Brayi Kereszt, Glendalough

Dublinból kiérve Bray felé vesszük az irányt. Itt megjárjuk a bary-i kereszthez vezető rövid, ám de annál velősebb túraútvonalat. Rövid nézelődést követően pedig átmegyünk a glendaloughi két tó völgyébe, ahol nyughatatlanabbak megmászhatják a közeli gyönyörű csúcsokat, a nyugodtabbak pedig süttethetik a hasukat a kolostorromok között.

3. nap  Coumshingaun-i tó

A mai napi célunk nem más, mint a csodás Coumshingaun-i tó. Túránk fölvezet a tavat körülölelő sziklaormokra, ahonnan megcsodálhatjuk a környező tájat egy igen impozáns kilátópontról, és ha az időjárás engedi, egy kis pikniket is rittyentünk a fennsíkon.

4. nap  Cork, Jameson lepárló

Corkban egy laza sétával lemozgatjuk az előző napi túrázásban elfáradt lábainkat, majd átmegyünk a szomszédos Jameson lepárlóba. Itt megkóstoljuk Írország egyik legismertebb whiskyjét, ami egyenesen a helyi mesterek hordóiból fog érkezni.

5. nap  Carrantuohill

Egy egész napos program áll előttünk, ugyanis Írország legmagasabb (1038m) csúcsát fogjuk meghódítani. A szintet látva senki ne hagyja becsapni magát, Carrantuohill talán nem tűnik összemérhetőnek az ausztriai magas hegyekkel, de valószínűleg még a sportosabbak is erősen megizzadnak, mire a tetejére érünk.

6. nap  Skellig Michael szigetek

Az egyik legizgalmasabb naphoz érkeztünk, ugyanis ma látogatunk el a Skellig Michael szigetekre. A sziget 600 éven át nyújtott otthont ír szerzeteseknek, akik a kőkunyhók nyirkos falai között éltek kemény spártai életet. Többen ismerhetik még a helyet filmes vonatkozásairól is, ugyanis itt forgatták az új Star Wars részekben Luke Skywalker jeleneteit.

7. nap  Hazautazás

Utolsó napunkon visszatérünk Dublinba. A fővárosba felé haladva megállunk megnézni az utunkba eső látványosságokat. Így fogunk találkozni a szellem járta Leapi kastéllyal, vagy  Dunamase várának romjaival. Gépre szállás előtt könnyes búcsút veszünk egymástól majd hazarepülünk.

8. nap  Ráadás

A túra nem hivatalos részeként a bevállalósabbak a 7. nap estéjét eltölthetik túravezetőinkkel a helyi pubok rejtelmeit kutatva. Akik így tesznek, azoknak a könnyes búcsút sajnos erre a napra kell, halasztaniuk.

 

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2019. július 20-27

Részvételi költség vendégként:

36.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

ingyenes, a legalább egy lezárt évvel rendelkező tagoknak

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a túravezetés díját (képzett túravezetőkkel), a túravezetők költségeit

A részvételi költség nem tartalmazza:

* szervezés
* szállás apartmanokba, többszemélyes szobákban
* Busz bérlés
* Utazás a Skellig Michael szigetekre
>  Ősszesen 690 EUR/fő, mely a túra kezdete előtt 1-2 hónappal fizetendő. (Utalás forintban.)

Egyénileg fizetendő további költségek:

* repjegy I Amennyiben ránk bíznád a repjegyvásárlást, jelezd a regisztrációs lapon és kérd aktuális árajánlatunkat:
    ~ Budapest - Dublin: 55.000 HUF-tól
- retúr - Egyéni foglalás esetén. 
* Belépők és fakultatív programok költségei.
    ~ Whiskey kóstoló - kis kör: 6.500 Huf, nagy kör: 14.600 Huf
* Opcionális + nap költségei(szállás, utazás stb.)
* az étkezések és a biztosítás, mely itt megköthető >>


Együttműködő partnerünk a gondtalan utazásokért:  K2OUTDOOR Kft. l
Engedélyszám:   U-001822 l Felelősségbiztosítás:  Európai Utazási Biztosító Zrt.

A TÚRA NEHÉZSÉGE:
Közepesen nehéz - Az utazásunk alatt több egymást követő nap is túrázni fogunk. A túrák ugyan egyenként nem igényelnek nagy állóképességet, de a terhelés a több nap alatt egymásra fog rakódni. Ajánlott a sportosabb életmód a túra kényelmes elvégzése érdekében.
SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK:
Kalandunkhoz különleges felszerelések nem fognak kelleni, alább egy rövid lista ami segítheti a készülést:
- 30-35l-es zsák amibe a felszereléseink vannak
- Igény esetén egy kisebb zsák amivel a napi túráinkat bejárjuk
- Vízálló ruházat
- Széldzseki
- Napszemüveg
- Naptej
- Kényelmes túracipő vagy bakancs
SZÁLLÁSOK FAJTÁI:
A túra során apartmanokban fogunk aludni, melyek teljesen felszereltek.
ÉTKEZÉS ÉS IVÓVÍZ:
Külön étellel és itallal nem kell készülni. Minden túra előtt lesz alkalmunk a helyi bevásárlási lehetőségeknél feltölteni a batyunkat.
IDŐJÁRÁS:
Írország időjárása változékony. Azt is tartják, hogy ha valakinek nem tetszik az éppen aktuális idő, akkor várjon 5 percet... Hiába, hogy a legmelegebb hónapban fogunk érkezni, a széldzseki és a vízálló ruházat erősen ajánlott!
ÚTIOKMÁNYOK, VALUTA:
Írországba a beutazáshoz csak egy érvényes személyigazolványra van szükségünk. Az ország pénzneme az euró. Ajánlott készülni kellő mennyiségű készpénzzel, hogy amennyiben nincs automata/bankkártyás fizetési lehetőség akkor se maradjunk hoppon.
CSOMAGOLÁS AZ UTAZÁSRA:
Mivel technikai felszerelést nem kell magunkkal vigyünk, így a csomagolás nem igényel külön készülődést. Azok, akik nem tapasztaltak a reptéri csomagfeladásban a járatnak megfelelő légitársaság honlapján tudnak tájékozódni.
VÉDŐOLTÁSOK, EGÉSZSÉGÜGY:
Speciális védőoltásokra nincs szükség.

Írország

Európa 3. legnagyobb szigetén osztozik az Egyesül Királyság észak-írországi tartományával. Lakossága napjainkban 4,7M főre tehető, területe hazánkénál jóval kisebb 70000 km2. Időjárása olyan változékony, hogy a helyi mondásnál keresve se találhatnánk találóbbat: “ha nem tetszik az ír időjárás, várj öt percet.”. Hivatalos nyelve az ír (gaelic) és az angol. A helyi nyelvet napjainkban is aktívan használják, ezért sok helyen két nyelvű feliratok szerepelnek. Az itteni emberek közvetlenek és az idegenekkel is nagyon könnyen szóba elegyednek, így bátran kérdezzünk tőlük, akár útbaigazításra van szükségünk, akár a helyi nevezetességek után érdeklődnénk.

Írországi kalandtúra

Pubok

Ha bárkit Írországról kérdezünk, biztosan első gondolatai között fognak szerepelni a helyi pubok. A pubok közhiedelemmel ellentétben nem csak a helyi alkoholfogyasztást hivatottak elősegíteni. Az ember bármikor betérhet egy kávéra, ebédre is akár, és sok helyen ehhez még élő zene is fog párosulni. Náluk a “Melyik a te kocsmád?” kifejezés nagyjából azonos értékű egy itthon elhangzott “Mi a kedvenc filmed?”-del. Nemzeti italuk a Guiness, aminek a tökéletes csapolása majdhogynem született tehetséget igényel.

Írországi kalandtúra

Írországi kalandtúra

Írországi kalandtúra

Írországi kalandtúra

Írországi kalandtúra

Írországi kalandtúra

Írországi kalandtúra

 Képek forrása: static.independent.co.uk, ovationdmc.com, d5qsyj6vaeh11.cloudfront.net, patfalvey.com, ihaveadarksoul.com,
 c1.staticflickr.com, i.redd.it, jsbeyond.files.wordpress.com, en.wikipedia.org, adventurous-travels.com, audleytravel.com

 

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>