MAKASE sítábor

A Pirin - hegység csodás lejtőin

Célpontunk a legnagyobb, legfejlettebb és legmagasabban fekvő bulgáriai síterep, nevezetesen Bansko. Az UNESCO Természeti Világörökség helyszínén, a Pirin hegység lejtőin fekvő kisváros a 2600 m magasról induló sípályák végállomása. A síterep mintegy 50 km-nyi pályának ad helyet, ahol kezdőtől profi szintig mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Illetve egy Fan park(Hópark) is kialakításra került az "extrém versenyzőknek" :) Az éjszakai síelést pedig a kivilágított sípályák teszik lehetővé. A pályák elérését 14 lift szolgálja ki, ebből a leghosszabb az országban egyedülálló kabinos kialakítású. Ezen kívül van 8 ülőszékes és 6 húzólift. A hóbiztonságról számtalan hóágyú gondoskodik lefedve a terület több mint háromnegyedét. 12 ratrak pedig éjszakánként azon munkálkodik, hogy másnap is tökéletes legyen a síélmény.

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: Bp. - Szófia, 2-2,5 óra, Szófia - Bansko 2-2,5 óra

1. nap  

Indulás Magyarországról délután, este Ferihegyről. Éjfélkor érkezés Szófiába, majd felszállunk transzfer buszjáratunkra, mely közvetlen a szállásunkhoz visz minket. Ami mindössze 600m-re fekszik a felvonótól.

2. nap  

Miután kipihentük az utazás fáradalmait mindenki megkapja síbérleteit. Lehetőség lesz felfedezni Basko városkát, beszerezni minden szükséges felszerelést. Végigjárni a megannyi sportboltot. Közös vacsora után pedig megkeressük a legjobb szórakozó helyeket. 

3-7. nap  

5 napos síbérletünk érvényességi időszaka. Ez idő alatt mindenki annyit síel amennyit szeretne, felfedezve az összes sípályát, a megannyi éttermet. Esténként közös vacsora és akik bírják a gyűrődés, ők az egész éjjel nyitva tartó szórakozóhelyeken vezethetik le fölös energiájukat. 

8. nap  

Reggeli után összepakolunk, buszra szállunk és bemegyünk Szófiába. Megnézzük a belváros látványosságait. Metróval fogunk a reptérre kijutni, hogy 21:15-re Magyarországra érkező járatunkat elérjük.

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2019. február 17 - 24. TÖRÖLVE

Részvételi költség vendégként:

18.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

8.000 Ft

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* A szervezést.

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást: - egyénileg (az autókat segítünk összeszervezni)
~ 9.000 - 30.000 Ft/ fő, retúr jegy - Repülő
~ 7.000 Ft / fő - Transzfer ( retúr Szófia -Bansko)

* szállást:
~ 24 Eur / fő / éjszaka - Reggelivel, 2,3 ágyas szobák

* síbérlet:
~ 10.000 Ft / fő/ nap

* sí vagy snowboard felszerelés
~ 2.500 - 5.000 Ft / nap 

* az étkezéseket, az opcionális belépőket és az extrémsport biztosítást, mely itt megköthető >>

 

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
Bárki részt vehet aki tud önállóan síelni vagy snowboardozni.

TÉLI TÚRÁHOZ SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁSOK FAJTÁI (általános tájékoztató):

 

A legfontosabb a kényelmes túraöltözet, több rétegben. Aláöltözet, középső réteg - polár pulóver és softshell dzseki kombinálva - illetve az opcionális vízzáró külső héj, melyet csapadék esetén, valamint a hőtartás miatt használhatunk. Technikai túráknál érdemes külső rétegnek korszerű vízálló dzsekit választani, amire rá tudjuk venni a mászó beülőt, illetve belefér a kapucniba a hegymászó sisak - egyéb esetekben a teljes alakos esővédő poncsó ajánlott. Szükséged lesz többek között meleg, vízálló bakancsra (pl.: magashegyi trekking, alpin 3 évszakos - Hanwag Alaska GTX, La Sportiva Trango S EVO GTX - a leg szélesebb körű a felhasználási területük, illetve alpin 4 évszakos - La Sportiva Nepal Extreme vagy Nepal EVO GTX - 4000 m fellett szükséges a hőszigetelés miatt), túrazokni (+ tartalék), kamáslira, közepes hátizsákra (35-50l), napszemüvegre / síszemüvegre, meleg kesztyű, csősál / símaszk, fejlámpára, fényvédő krémre, termoszra, tartalék élelemre (energia szelet, -zselé), izolációs fóliára, túrabotra, amely a hosszabb gyaloglások alkalmával kíméli a térdedet, esetleg kis méretű kemping főzőre. 

Magashegyi túrák alkalmával legtöbb esetben fűtött menedékház vagy személyzet nélküli bivakház lesz a szállásunk. Hálózsák mindkét esetben ajánlott, az agynemű kímélése miatt legtöbb helyen előírás. Fűtött ház esetén érdemes legalább egy +10 fokos komfort fokozattal rendelkezőt magunkkal hozni, fűtetlen bivak használatához pedig ajánlott a legalább 0 °C komfort fokos - évszaktól és magasságtól függően az említett ajánlások változhatnak. 

Az alacsonyabban fekvő területeken kempingekben, apartmanokban, ifjúsági szállókban vagy egyszerű szállodákban szállunk meg. Ez számos eseteben választható, azonban előfordulhat, hogy a túra útvonala nem enged több lehetőséget az éjjeli menedék kijelölésére. Megesik olyan kalandtúra is, ahol a táj szépsége illetve a program nomád mivolta miatt a vadkempingezést választjuk, de valljuk be, ezen opció nélkül számos misztikus helyszín ismeretlen maradhatna számunkra...

Bansko

A város nemcsak egy sí centrum, hanem egy régi, csodálatos város is egyben, sok múzeummal és kulturális, történelmi látnivalóval. A híres üdülőhelyen ugyanakkor modern szállodák, egyedi építészeti stílusban épült kényelmes és barátságos apartmanok széles választékát találhatjuk. Rengeteg tavernában ízletes helyi, valamint európai étel specialitásokat kínálnak a vendégeknek. Mindez ötvözve a Pirin-hegység nyújtotta csodálatos természeti környezettel teszi az itt töltött időt egyedivé és felejthetetlenné.

 

Képek forrása: sielok.hu, all-free-download.com, www.banskohotels.org, greenlizardcompany.com   

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>