Kerékpárral az Ybbstal-vasút vonalon

kétnapos ausztriai bringatúra

Az Ybbstal-kerékpárút igazi alpesi természeti szépséggel és felejthetetlen bringás élménnyel várja hódítóit. A kerékpározás szerelmeseinek kihagyhatatlan célpontja e kezdetben lankás vidék valamint a Vas-út (Eisenstraße) alpesi régiója. Az Ybbstal-kerékpárút ~ 100 km hosszú, mely látványosan köti össze a Dunát és a Lunzi-tavat, hozzáfűzve Mostviertel enyhébb és merészebb területeivel.

 

Részletes információk

A programtervezetet és a benne található célpontokat - mint jelentkezők - bármikor megváltoztathatjátok, valamint kiegészíthetitek. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

NAPI PROGRAMTERV:

Utazás menetidő: Budapest - Lunz am See (3,5 óra)

1-2. nap    Lunz am See - Gaming - Waidhofen an der Ybbs - Lunz am See

Legfőbb célpontunk az Ybbstal-kerékpárút nemrégiben létesített, 55 km hosszú központi szakasza, a Wadidhofen an der Ybbs és Lunz am See közötti varázslat. Kis emelkedőkkel fűszerezve, az útvonal az egykori Ybbstal-vasút vonalát követi – teljesen egyenes úton, távol az autóforgalomtól, de mindig a folyó közvetlen közelében. Maga a kerékpárút valóságos remekmű, amely az elegáns vonalvezetés és látványos szépségű táj kombinációjával jött létre. Romantikus boltíves hidakon és egy rövid alagúton kelünk át, végigkerekezünk egy vadregényes szurdokon, csöndes homokpadokon élvezhetjük a napsütést és a folyó kristálytiszta vizét. Néhol a kovácsmesterség ódon remekműveire bukkanunk, s útközben egyedi kialakítású pihenőhelyek csábítanak egy kis lazításra.

Első napunk vacsoráját Waidhofen an der Ybbs-ben töltjük, hamisítatalan osztrák fogadóban. E városka történelmét meghatározta, hogy évszázadokon át a vasfeldolgozás központja volt. Buja erdők és rétek veszik körül, s az Ybbs folyó szeli ketté. Központjában a büszke Rothschild kastély emlékeztet a múlt uralkodására.

A kerékpárúton nincsenek komoly emelkedők, a vonalvezetése mintaszerű, számos lehetőséget kínál betérésre, avagy fürdőzésre, pancsolásra a folyónál. A szakasz végén különleges jutalomként a Lunzi-tó várja a kerekezőket, ahol pompás alkalom kínálkozik a lazításra, s egy varázslatos piknikre. Késő délután indulunk haza...

A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja.

A túra időpontja:

2020. május 16. - május 17.

Részvételi költség vendégként:

15.000 Ft

Részvételi költség MAKASE tagoknak:

ingyenes

Érdekel a tagság! Hogyan lehetek tag? Katt ide >>

A részvételi költség tartalmazza:

* a túravezetés költségét képzett túravezetőkkel

A részvételi költség nem tartalmazza:

* az utazást - az autókat segítünk összeszervezni
   ~ kb. 8.000 Ft / fő - üzemanyag, autópálya matricák

* szállást:
   ~ 50 € / fő / éjszaka - Panzió reggelivel

* OPCIONÁLIS - kerékpár bérlés:
   ~ 30 € / fő / 2 nap

* OPCIONÁLIS - E-bike bérlés:
   ~ 60 € / fő / 2 nap

* az étkezéseket, az opcionális belépőket és a sport biztosítást, mely itt megköthető >>Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:
KÖZEPESEN NEHÉZ - Minden egészséges ember számára teljesíthető, de el lehet fáradni. Ha aktív életmódot élsz, nem érhet meglepetés. Napi túra időtartama 5-6 óra.

A programot kifejezetten olyan kerékpárosoknak ajánljuk, akik rendszeresen  kerékpároznak és van megfelelő erőnlétük az egész napos tekeréshez, kisebb gyerekeknek nem igazán ajánlott! A túra a sorozatterhelés miatt nehezebb! Az utak mindenütt jól járhatóak, általában aszfaltozottak, de van néhány erdős szakasz, ahol jó minőségű döngölt földúton kell haladnunk. Javasolt kerékpártípus: elsősorban túrakérékpár, trekking, mountainbike, de országútival is teljesíthető.

SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK, SZÁLLÁSOK FAJTÁI (általános tájékoztató):

A legfontosabb a kényelmes kerékpáros / túraöltözet, amely szinte minden outdoor programhoz kell. Szükséged lesz többek között túracipőre (ha most készülsz vásárolni lábbelit a legideálisabb választás egy technikai talppal ellátott úgynevezett beszálló cipő, amely szinte minden terepen megállja a helyét), túrazokni (+ tartalék), kamáslira, esőkabátra vagy esőponcsóra, közepes hátizsákra, réteges aláöltözetre (a szabályozhatóság miatt), fejlámpára, esetleg túrabotra, amely a hosszabb gyaloglások alkalmával kíméli a térdedet. Kempinges szállás esetén hozz magaddal sátrat (akinek nincsen nem szükséges feltétlenül beruháznia egy újra, mert biztos lesz aki szívesen megosztja veled a szállását, amennyiben ezt előre jelzed), hálózsákot (hegyekben, hegyek közelében ajánlott a legalább +10 fokos komfort fokozattal rendelkező), derékaljat (polifoam), de jól jöhet egy kisméretű kemping főző is. Menedékházakban az agynemű kímélése miatt, a legtöbb esetben előírás a hálózsák használata.

Utazásaink alkalmával kempingekben, apartmanokban, ifjúsági szállókban vagy egyszerű szállodákban szállunk meg. Ez számos eseteben választható, azonban előfordulhat, hogy a túra útvonala nem enged több lehetőséget az éjjeli menedék kijelölésére. Megesik olyan kalandtúra is, ahol a táj szépsége illetve a program nomád mivolta miatt a vadkempingezést választjuk, de valljuk be, ezen opció nélkül számos misztikus helyszín ismeretlen maradhatna számunkra...

Lépjen velünk kapcsolatba

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha további információt szeretnél, töltsd ki ezt az űrlapot. Amint lehet válaszolunk.

 

 Ybbstal kerékpártúra – 2 nap az egykori vasútvonalon

 Ybbstal kerékpártúra – 2 nap az egykori vasútvonalon

Ybbstal kerékpártúra – 2 varázslatos nap az egykori vasútvonalon

Ybbstal kerékpártúra – 2 varázslatos nap az egykori vasútvonalon

Ybbstal kerékpártúra – 2 varázslatos nap az egykori vasútvonalon

Ybbstal kerékpártúra – 2 varázslatos nap az egykori vasútvonalon

Képek, forrás: depositphotos, also-ausztria.info, niederoesterreich.at

JENIKE KINGA

Miért érdemes tagnak lenned?

Tagdíjaddal támogatva szervezetünket, lehetővé teszed a szabadidősport és a kaland-sport feltételeinek javítását. Számos olyan eseményen vehetsz részt, melyhez egyesületünk biztosítja számodra a szakmai vezetést, illetve a legkorszerűbb felszerelések használatát.
Egy céltudatos csapat tagja lehetsz, részese a közös munkánknak, és megmozdulásainknak, ahol független szervezetként biztosítjuk a legújabb szabadidősport tevékenységek fejlesztését, terjesztését.

A tagjainknak járó szolgáltatásokról bővebben itt olvashatsz >>>
2020-es Eseménynaptár >>>